Skip to main content

Het ontwikkelen van een sterk merk begint met het bieden van een uitstekende klantenervaring en het consistent overbrengen van een duidelijke boodschap

Het is moeilijk om exact te voorspellen hoe online marketing eruit zal zien in 2023, aangezien de technologie en het gebruik ervan snel evolueren. Desalniettemin kunnen we enkele verwachtingen formuleren op basis van huidige trends en ontwikkelingen in de industrie.

Een van de grootste verwachtingen is dat de rol van kunstmatige intelligentie en machine learning in online marketing zal toenemen. Marketingteams zullen steeds vaker gebruikmaken van algoritmes en automatisering om het bereik van hun campagnes te vergroten en de effectiviteit ervan te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat adverteerders steeds beter gerichte advertenties kunnen plaatsen aan de hand van gegevens over het gedrag van gebruikers op het internet.

Daarnaast zal de groei van sociale media waarschijnlijk blijven aanhouden en zullen marketingteams steeds vaker gebruikmaken van deze platforms om hun boodschap over te brengen. Dit kan onder meer gebeuren door het inzetten van influencers, het aanbieden van exclusieve aanbiedingen en het organiseren van social media-gebaseerde wedstrijden en acties.

Ook zal het gebruik van video waarschijnlijk blijven toenemen als een effectief middel om marketingboodschappen over te brengen. Video’s zijn gemakkelijk te delen en bieden een visueel aantrekkelijke manier om informatie te presenteren. Adverteerders zullen dus steeds vaker gebruikmaken van videocontent om hun boodschap over te brengen.

Verder zal de opkomst van stemassistenten, zoals Amazon’s Alexa en Google Home, waarschijnlijk ook een rol spelen in de toekomst van online marketing. Adverteerders zullen wellicht gebruikmaken van deze technologie om hun producten of diensten te presenteren aan gebruikers die vragen stellen via hun stemassistent.

Tot slot verwachten we dat de nadruk op gepersonaliseerde marketing en het bieden van een gepersonaliseerde klantenervaring zal blijven toenemen. Dit kan onder meer gebeuren door het gebruik van gegevens over het gedrag van gebruikers op het internet om aanbiedingen en campagnes op maat te maken.

In samenvatting zal online marketing in 2023 waarschijnlijk gebruikmaken van kunstmatige intelligentie, sociale media, video en stemassistenten om marketingboodschappen over te brengen.

Heeft uw organisatie behoefte aan nieuwe leads?

Wacht niet langer. Wij zorgen dat uw prospecting campagne echte conversie oplevert.